maandag, 14. december 2009 - 10:29

Onderzoek naar poging tot omkoping door coach Gretha Smit

Arnhem

Om niet aan de start te verschijnen tijdens de Olympische Spelen van Turijn zou de Poolse schaatsster Katazyna Wojcicka een bedrag van 50.000 euro zijn voorgehouden om zo de Nederlandse Gretha Smit te kunnen laten starten op de vijf kilometer.

Het NOC-NSF en de schaatsbond hebben aangekondigd een onafhankelijke commissie in te stellen die een onderzoek gaat doen naar het bericht waar zondag NOS Studio Sport mee naar buiten kwam.

'We moeten zo snel mogelijk helder hebben wat er zich rondom die 5 kilometer in Turijn heeft afgespeeld, zodat we stelling en indien nodig maatregelen zullen kunnen nemen', benadrukken voorzitter Erica Terpstra namens de sportkoepel en preses Doekle Terpstra namens de schaatsbond. Beiden laten weten dat tot de onafhankelijke commissie een uitspraak heeft gedaan zowel NOC*NSF als KNSB geen nadere mededelingen zullen doen.

De Poolse schaatsster liet aan Studio Sport weten dat de coach van Smit, Ingrid Paul, haar het geld had geboden. Hier zou zij niet op in zijn gegaan omdat zij vond dat de strijd op het ijs gestreden moest worden en niet een startplaats kopen.
Categorie:
Tag(s):