zondag, 13. september 2009 - 19:24

Onrust tussen jongeren Culemborgse wijk

Culemborg

Zaterdagavond werden in de wijk Terweijde in Culemborg een aantal lantaarnpalen vernield. De politie was de avond en nacht aanwezig in de wijk en hield nadrukkelijk toezicht vanwege eerdere onrust in de wijk tussen twee groepen jongeren. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Opnieuw onrustig
Zaterdagnacht werd het na het vernielen van de straatverlichting toch even onrustig in de wijk. Nadat de straatverlichting was vernield werden in eerste instantie de straten verlicht door ondersteunende ME-voertuigen. Kort daarna werd een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht de straten te verlichten. Aanleiding voor deze onrust in de wijk in Culemborg waren eerdere ruzies van vorige week maandag en dinsdag.

Bemiddeld
Kort voor middernacht zochten de twee groepen jongeren de confrontatie met elkaar op. Politie kwam tussen beide omdat de onrust toenam en de gemoederen liepen. Agenten werden daarin ondersteund door ME-ers om de openbare orde en veiligheid handhaven. Aanwezige wijkagenten hebben mede bemiddeld tussen de groepen jongeren. De twee groepen jongeren werden gevorderd huiswaarts te keren waaraan ze uiteindelijk zonder verdere escalatie of aanhoudingen gehoor gaven.

Afgesloten
De Terweijdelaan was daarvoor enige tijd afgesloten voor mensen en bewoners van de straat werden in het kader van de veiligheid verzocht binnen te blijven. Ook werden personen van buiten Culemborg verzocht om weg te gaan uit de wijk. Na middernacht werd het weer rustiger in de wijk en konden ondersteunende agenten langzaamaan vertrekken.
Provincie:
Tag(s):