donderdag, 5. november 2009 - 12:20

Ontdek de schatten van de aarde

Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân en de GEA Kring Fryslân (de stichting Geologische Activiteiten) organiseren een bijzonder weekend dat geheel in het teken staat van geologie. Op zaterdag 14 en zondag 15 november zal er een geologisch evenement plaatsvinden in het atrium van het Natuurmuseum.

Een educatieve en ‘neiskjirrige’ geologische tentoonstelling, bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor de schatten van de aarde. Met dit evenement wil de GEA Kring Fryslân bezoekers de schoonheid van geologische objecten laten ervaren. Veel aandacht is er daarom voor voelen, doen en kijken.

Tijdens dit weekend is er veel informatie te vinden rond de vier hoofdthema’s: mineralen, zand, zwerfstenen en fossielen. Leden van de club zullen de fraaiste objecten uit hun verzamelingen laten zien. Op zo’n 25 tafels en opstellingen worden zand, fossielen, zwerfstenen en mineralen aan de bezoekers getoond. Ook het Mineralogisch Museum uit Grou en het IJstijdenmuseum uit Buitenpost zijn aanwezig. Hobby benodigdheden zijn te koop via de stand van Bodemschat / de Kleine wereld. Er zijn demonstraties slijpen van mineralen en sieraden maken. Eigen vondsten kunnen worden meegebracht en er zijn mensen aanwezig om deze te determineren. Ook kunnen meegebrachte stenen worden gezaagd (gratis) en tegen een kleine vergoeding worden geslepen.

Voor de jeugd is er een speciale kinderhoek met op zaterdag een speurtocht en op zondag kunnen er stenen worden geverfd: een steen omtoveren in een dier! Op vaste tijden zijn er een aantal korte documentaires te zien over geologie in de filmzaal van het museum. Uiteraard is ook de GEA Kring Fryslân aanwezig met informatie over het doel en de activiteiten van de stichting.
Provincie:
Tag(s):