vrijdag, 25. september 2009 - 16:20

Onthulling stedenbouwkundig plan Schildersbuurt

Assen

Wethouder Alex Langius van de gemeente Assen onthult op dinsdag 29 september om 19.00 uur een infopaneel met het stedenbouwkundig plan voor de herinrichting van de Schildersbuurt. Het plan is de afgelopen maanden opgesteld door een werkgroep bestaande uit buurtbewoners en een stedenbouwkundige. De onthulling vindt plaats op de hoek Lonerstraat/Mesdagstraat.

Het stedenbouwkundig plan is in nauwe samenwerking met de buurtbewoners gemaakt. Zo kregen zij de opdracht om foto’s te maken van plekken in de buurt die behouden of veranderd moesten worden en zijn verschillende locaties met een stedenbouwkundige ter plaatse bekeken. Op basis hiervan heeft het plan in verschillende tentsessies samen met de bewoners de uiteindelijke vorm gekregen. In de nieuwe opzet is er veel aandacht voor speelplaatsen (nieuw of verplaatst) voor parkeervoorzieningen (veiliger en/of verplaatst) en voor groen ( opknapbeurt of vernieuwen).

Het actief betrekken van bewoners bij de ontwikkelingen in hun wijk is onderdeel van de succesvolle gebiedsgericht werken-methode die de gemeente in een aantal wijken in Assen toepast.
Provincie:
Tag(s):