zondag, 8. februari 2009 - 16:37

Ook Twente verliest zicht op AZ

(Elfvoetbal) Twente is er zondag niet in geslaagd om de afstand met AZ veel te beperken. De ploeg van Steve McClaren moest alle zeilen bijzetten om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen nummer zeventien De Graafschap. Het werd 2-2 in De Vijverberg.

De wedstrijd was een erg leuke. De twee ploegen deden, ondanks het verschil op de ranglijst, niet veel voor elkaar onder. Op het bijzonder onbespeelbare hobbelveld waren inzet en passie de ingrediënten van een leuke voetbalmiddag zonder winnaar.

Twente schoot er niet veel mee op. De ploeg had alle vertrouwen om een goed resultaat te halen. In de strijd om de tweede plaats had Ajax eerder zondagmiddag verloren en Twente kon bij winst de marge op vijf punten zetten. Met een overwinning zou ook het zicht op koploper AZ nog goed blijven, met negen punten. Nu staat AZ echter elf punten voor en heeft ook Twente als nummer twee een vertroebeld zicht op de koploper.

De Graafschap was de morele winnaar van de wedstrijd. Strijd en passie loonden op het dramatische veld. Beide elftallen stroopten de mouwen op en zorgden voor een spectaculaire wedstrijd. In de tweede helft verloor FC Twente alle controle waardoor De Graafschap zelfs op voorsprong kwam.

In de eerste helft was de hoofdrol weggelegd voor De Graafschap-verdediger Stephan Keller. Hij liet Blaise Nkufo lopen, die een één-twee aanging met Marko Arnautovic. Nkufo scoorde. Twee minuten later maakte Keller dat echter al goed door een hoekschop binnen te koppen.

In de tweede helft ging de hoofdrol naar De Graafschap-aanvaller Luuk de Jong. Die kopte in eerste instantie zijn ploeg op voorsprong, maar daarna maakte hij een handsbal die Twente een penalty opleverde. Nkufo rondde die goed af.

Voor Twente is het, in de strijd om de tweede plaats, van belang in elk geval volgende week wel te winnen van Volendam. Het geplaagde Ajax moet dan nog maar zien te winnen van Feyenoord.