dinsdag, 24. november 2009 - 17:36

Ook Zweedse arbiter overwoog te stoppen na handsbal Henry

(Elfvoetbal) Scheidsrechter Martin Hansson heeft de afgelopen dagen serieus overwogen om te stoppen met fluiten. Dat gaf de arbiter toe na alle commotie rond zijn dubieuze beslissing in de WK-kwalificatie-play-off van afgelopen woensdag tussen Frankrijk en Ierland.

Hij zag niet dat Thierry Henry een lange pass controleerde met de linkerarm. Uit zijn voorzet werkte William Gallas de 1-1 binnen, waardoor Frankrijk zich plaatste voor het WK van komende zomer in Zuid-Afrika. Ierland werd uitgeschakeld, nadat het in eigen land met 0-1 had verloren van de Fransen. Na het duel in het Stade de France in Parijs kreeg Hansson bakken met kritiek over zich heen vanwege het missen van de overduidelijke handsbal.

Over de beslissing zelf mag hij zich niet uiten conform de regels van de FIFA. Maar in de Zweedse krant Sydostran verklaarde hij dinsdag dat hij zich de voorgaande dagen daadwerkelijk had afgevraagd of het hem nog wel waard was om door te gaan met zijn scheidsrechterscarrière. "Misschien is dit niet mijn ding", tekende de krant uit zijn mond op. Maar desondanks heeft Hansson besloten vol goede moed weer te gaan fluiten.
Categorie:
Tag(s):