donderdag, 3. december 2009 - 21:28

Openbaar basisonderwijs verwelkomt 4000ste leerling

Assen

Nora Ausma die op 30 november begonnen is in groep 1 van basisschool Kloosterveen is de 4000ste leerling in het openbaar basisonderwijs in Assen. Zij en de school werden hiermee onlangs gefeliciteerd door onderwijswethouder Jaap Kuin en voorzitter van de bestuurscommissie van Plateau Wim Hulshof. Nora krijgt een jaarabonnement op een
tijdschrift naar keuze.

Alle leerkrachten van Plateau werden door het bestuur getrakteerd. Voor alle leerlingen van de Plateau scholen schaft het bestuur voor een bedrag van 4000 euro leesboeken aan.

Het gaat goed met het openbaar basisonderwijs in Assen. Waar elders in Nederland sprake is van een lichte daling ten opzichte van het bijzonder onderwijs groeien de openbare basisscholen in Assen juist sneller dan de bijzondere. Van de openbare basisscholen in Assen groeit ob Kloosterveen het snelste. In vijf jaar tijd is de school gegroeid van nul naar bijna 500 leerlingen. In februari volgend jaar denkt de school de 500ste leerling in te schrijven.

Onder Plateau vallen 13 scholen in Assen. Naast de gewone basisscholen zijn dat twee scholen voor speciaal onderwijs De Meander en de W.A. van Lieflandschool.
Provincie:
Tag(s):