donderdag, 27. augustus 2009 - 17:07

Opening nagebouwd computerspel Beat the Challenge!

Assen

De afgelopen weken is Defensie druk in de weer geweest met het in het echt nabouwen van de virtuele mountainbiketrack Beat the Challenge. De track is gebouwd op militair oefenterrein De Haar, naast het TT circuit in Assen. Het is voor het eerst dat een computerspel in het echt is nagebouwd. De mountainbiketrack is donderdagochtend officieel geopend en getest door gedeputeerde Anneke Haarsma van de provincie Drenthe en een bekwame sportinstructeur van Defensie.

Anneke Haarsma: “Het is een pittige baan, een echte uitdaging. Geweldig dat we dit samen met Defensie hebben kunnen realiseren. Nu kan iedereen die een bezoekje brengt aan de Vuelta ook even langs De Haar wandelen en zelf deze baan racen.”

De track is onderdeel van Sport Valley, het festival dat op 29 augustus, de dag van de proloog van la Vuelta, plaatsvindt op het TT Circuit. Op Sport Valley kan iedereen de mountainbiketrack komen testen!
Daarnaast is de mountainbiketrack een onderdeel van de finales van het sportstimuleringsprogramma Sport is vet! Jij niet! die op Sport Valley plaatsvinden. Alle leerlingen van het Drents voortgezet onderwijs mogen hier aan meedoen! Ze kunnen zich op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur zelf melden op Sport Valley om zich in te schrijven. De leerling die de wedstrijden op Sport Valley wint, mag met zijn/haar hele klas op een driedaags survivalcamp in de Ardennen. De snelste racer op de track wint een mountainbike van Defensie.

Na de finales kan er door iedereen een rondje gereden worden. Er wordt gezorgd voor mountainbikes en er is vervoer van het TT Circuit naar de baan op de Haar met fietstaxi’s.

Met het mountainbikespel Beat the Challenge kon iedereen een eigen virtuele track ontwerpen via www.sportisvet.nl. Deze eigen track kon vervolgens op Hyves gespeeld worden door alle vrienden van de ontwerper. In juni won Justin Lunenborg, leerling van het Roelof van Echten College in Hoogeveen, de Beat the Challenge-wedstrijd. Hij had de virtueel best bereden track, daarom is zijn track nagebouwd.

De provincie Drenthe zet verschillende media en middelen in om de jongeren te bereiken met het sportstimuleringsprogramma Sport is vet! Jij niet! dat in het kader van La Vuelta wordt georganiseerd. Het spel Beat the Challenge en het festival Sport Valley zijn hier onderdelen van. Beat the Challenge kan nog steeds gespeeld worden op www.sportisvet.nl en op www.spele.nl (onder ‘sport’ > ‘bmx’ > ‘Beat the Challenge’). Alle informatie over Sport Valley is te vinden op www.sportvalleydrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):