dinsdag, 11. augustus 2009 - 12:27

Oplichters aangehouden

Utrecht

Op de Minister Talmalaan in Utrecht heeft de politie maandag 10 augustus zeven verdachten van oplichting aangehouden. Om 16.50 uur sprak een man op de Maria van Hongarijedreef agenten aan. Hij vertelde dat zijn vader zojuist was opgelicht door een aantal personen.

Ze hadden hem voor honderden euro's een meubelstuk verkocht dat naderhand alleen hout en wat textiel bleek te zijn. Agenten keken in de omgeving uit naar een busje met Ierse kentekenplaat, waar vanuit het meubelstuk verkocht was. Op de Donaudreef zagen agenten zo'n busje rijden. Ze controleerden de bestuurders en de inhoud van het busje, dat vol stond met zogenaamde meubels. Ook op de Minister Talmastraat werden twee busjes met Iers kenteken aangetroffen. Ook hierin stonden ondeugdelijke meubelen. De politie nam alle busjes en meubelen in beslag voor onderzoek. Een vrouw en zes mannen afkomstig uit Ierland en Groot Brittannie, in de leeftijd van 22 tot 37 jaar oud, zijn aangehouden.



De politie wil graag weten of er meer gedupeerden zijn en verzoekt hen op korte termijn aangifte te doen aan het politiebureau in het centrum van Utrecht (Kroonstraat 25). U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie op tel: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):