zondag, 20. december 2009 - 10:06

Opnieuw overlast door sneeuwval in Friesland

Heerenveen

De gehele provincie had zondag opnieuw te kampen met overlast door sneeuwval in combinatie met harde wind. Een flink sneeuwgebied trok geleidelijk oostwaarts over ons land. Als gevolg van de stevige wind stuift de sneeuw in het westen en noorden van het land. Daarom moet zondag ernstig rekening worden gehouden met gladheid en overlast door sneeuw en stuifsneeuw. Langs de snelwegen zijn de afritten slecht zichtbaar en daarom extra gevaarlijk.

Gemeente en rijkswaterstaat zijn druk in de weer om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Op kruisingen ontstaan door de harde wind sneeuwduinen. De politie raad aan om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. De overlast zal een groot deel van de zondag aanhouden.

In de nacht van zaterdag op zondag is in vrijwel het hele land behoorlijk wat extra sneeuw gevallen, op veel plaatsen meer dan 10 centimeter. In combinatie met de harde wind zorgt dat voor zeer lastige rij-omstandigheden: het zicht is erg slecht en er vormen zich sneeuwduinen.

In de middag gaat de sneeuw in het westen gedeeltelijk over in regen, maar is er doordat de vorst in de grond zit nog steeds gevaar voor gladheid. In de avond zijn er langs de kust enkele winterse buien mogelijk. De temperatuur loopt zondag in het westen op tot enkele graden boven nul, in het oosten blijft het enkele graden vriezen.
Provincie:
Tag(s):