dinsdag, 22. september 2009 - 14:40

Opnieuw verdachten rellen Hoek van Holland aangehouden

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het strandfeest in Hoek van Holland.

Maandagmiddag rond half drie arresteerden agenten een 26-jarige man uit Rozenburg in Rotterdam. Dinsdagochtend rond half zeven hielden politiemensen nog een verdachte aan; het gaat om een 24-jarige man uit Hellevoetsluis. Hij werd thuis aangehouden en was eerder betrokken bij en veroordeeld voor rellen.

De twee, bekenden van de politie, worden verdacht van openlijke geweldpleging op het strand van Hoek van Holland op 22 augustus. Het rechercheteam dat de ongeregeldheden onderzoekt, verdenkt hen ervan een rol te hebben gespeeld bij ongeregeldheden op het strandfeest. Op het strand keerden honderden mensen zich tegen de aanwezige politie, die zich daardoor genoodzaakt zag te schieten.

Onder leiding van twee officieren van justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het standfeest strafbare feiten heeft gepleegd. Tientallen politiemensen zijn bij dit onderzoek betrokken.
Provincie:
Tag(s):