woensdag, 9. december 2009 - 12:06

Oproep GGD Regio Nijmegen: haal óók de tweede prik!

Nijmegen

Op maandag 14 december start in de regio Nijmegen de tweede vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse Griep). De inenting is bedoeld voor kinderen tussen zes maanden en vijf jaar oud en voor de huisgenoten van baby's die nog geen halfjaar oud zijn.

De GGD roept op om óók deze tweede prik te halen, want alleen twee prikken bieden voldoende bescherming tegen de Mexicaanse Griep.

Het prikken start net als tijdens de eerste vaccinatieronde op maandag in Lent, Beuningen en Mook. Ook de rest van het oproepschema blijft hetzelfde als in de eerste vaccinatieweek, die op 23 november jl. van start ging. Deze eerste vaccinatieronde verliep zeer voorspoedig; GGD Regio Nijmegen behaalde met 80% het hoogste opkomstpercentage van alle GGD-regio's in Nederland.

Uiteraard hoopt GGD Regio Nijmegen op dezelfde hoge opkomst tijdens de tweede vaccinatieronde, want één prik biedt onvoldoende bescherming tegen de Mexicaanse Griep. De griep lijkt nu over zijn hoogtepunt, maar de kans dat de griep alsnog terugkeert, valt niet uit te sluiten. De GGD roept mensen die begin november een uitnodiging hebben ontvangen, daarom dringend op om ook de tweede prik te halen.

Voor mensen die door overmacht een van de twee vaccinaties hebben moeten missen (en dit kunnen onderbouwen), wordt een extra prikmoment georganiseerd in januari op een centrale locatie in de regio. De locatie en datum worden medio december bekendgemaakt op de website van de GGD. Ook het oproepschema voor de tweede prik is op deze website te vinden. Voor vragen over de vaccinatie kunnen ouders en huisgenoten bellen naar het landelijke informatienummer 0800-1100.
Provincie:
Tag(s):