woensdag, 28. oktober 2009 - 20:24

Opsporing Verzocht goed voor 58 tips over vermoorde bejaarde

Meppel

De politie heeft sinds de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht van dinsdag 20 oktober maar liefst 58 tips binnengekregen over de levenloos aangetroffen 88-jarige vrouw in Meppel.

In de uitzending is onder meer aandacht besteed aan een getuige die op 16 juni, de dag van de moord, bij de afzetting aan de Reestlaan is gezien. De identiteit van deze getuige is inmiddels bekend. De man zal nader worden gehoord als getuige in deze zaak.

“Een deel van de tips bevestigt datgene wat al bekend was bij het onderzoeksteam. Deze bevestiging is goed om te hebben, dan weten we dat we op het juiste spoor zitten. Op het andere deel van de tips wordt nader onderzoek verricht door het team. We zijn dankbaar dat veel mensen de moeite hebben genomen om hun tips door te bellen. We zetten alles op alles om de dader te pakken, aldus teamleider Henk Deekens.

In de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 werd een 88-jarige vrouw levenloos, deels vastgebonden en ontkleed, aangetroffen in haar kamer in een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. Sindsdien doet de politie onderzoek. Zo hebben we onder meer buurtonderzoek en technisch onderzoek verricht, zijn tientallen mensen als getuige gehoord, hebben we 21.000 flyers huis aan huis verspreid en is het publiek om hulp gevraagd in de uitzending van Opsporing Verzocht. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de dader.
Provincie:
Tag(s):