woensdag, 2. december 2009 - 16:17

Opstelten neemt harde actie richting groep 'supporters'

Tilburg

Waarnemend burgemeester Ivo Opstelten van Tilburg heeft harde actie ingezet richting een groep zichzelf Willem II-supporters noemende relschoppers die afgelopen zaterdag (28 november 2009) een aantal politieagenten zonder aanleiding aanvielen. Rond 20.30 uur begeleidden een aantal agenten een groep van 50 tot 100 supporters richting de wedstrijd Willem II - FC Twente.

Op het Laurens Kosterplein keerde een deel van de groep zich zonder enige aanleiding tegen de agenten door onder meer met stenen door de autoruiten van de politiemedewerkers te gooien. De agenten moesten toen voor hun veiligheid een veilig heenkomen zoeken.

Opstelten: "Dit is volstrekt onacceptabel gedrag en voor mij een signaal dat bij deze zogenaamde supportersgroep structureel iets verkeerd zit. Dit kan niet verder zo. Ze vormen wat mij betreft een aanzienlijke bedreiging voor de openbare orde en gooien de naam van alle goedwillende Willem II supporters te grabbel. Iedereen die het betreft zal
zich aangesproken voelen en kan tot op persoonlijk niveau aandacht verwachten. Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden. Samen met de club, het OM, de politie en de gemeente trekken we de komende tijd alles uit de kast om deze figuren aan te pakken."

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem: 0800-7000. Dit onderwerp is ter kennis gebracht aan het college.
Provincie:
Tag(s):