maandag, 10. augustus 2009 - 16:13

Opstootjes na strandfeesten Bloemendaal

Bloemendaal

Zondag 9 augustus na middernacht zijn er onder de ongeveer 5000 bezoekers van strandtenten op het Bloemendaalse strand opstootjes ontstaan. Bezoekers gingen bij het verlaten van het strand onder invloed van drank en verdovende middelen met elkaar op de vuist. Dit heeft de politie maandag 10 augustus bekendgemaakt.

De toezichthoudende politiemensen probeerden de gemoederen te sussen maar werden vervolgens zelf belaagd. Daarom hebben de drie aanwezige hondengeleiders hun honden ingezet om de amokmakers tot bedaren te brengen. Ongeveer 20 politiemensen zijn ingezet om de groep te kalmeren en te verspreiden.

Eén agressieve 24-jarige Nijkerker is aangehouden omdat hij een politieman belaagde. De man was eerst aan het vechten met twee andere mannen. De politieman greep in bij die vechtpartij maar dat stelde de Nijkerker niet op prijs.

Toen hij op de politieman afliep werd hij door de hond van de agent in zijn buik gebeten en kon daarna in de boeien worden gewerkt. Hij had alleen een schram op zijn buik. De man is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):