woensdag, 18. november 2009 - 22:56

Oranje en Paraguay weten niet te boeien: 0-0

Heereveen

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal heeft voor de derde keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen konden de mannen van bondscoach Bert van Marwijk totaal niet boeien tegen het al even ongeïnspireerde Paraguay.

Dat het eerste schot tussen de palen in de 61ste minuut werd gelost, zegt voldoende over de attractiviteit van de oefenwedstrijd, waarin Ibrahim Afellay een basisplaats had gekregen van Van Marwijk. De PSV'er speelde vanaf de rechterkant, terwijl Dirk Kuijt als spits fungeerde. De Katwijker kreeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, die het laatste half uur mocht opdraven. Verder veranderde Van Marwijk, zoals verwacht, niet veel aan zijn basisformatie.

Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van Rafael van der Vaart, die met rechts in het zijnet schoot. Gregory van der Wiel maakte het spannend door een bal zomaar in te leveren, maar Maarten Stekelenburg trad reddend op toen Nelson Valdez voor hem opdook.

Ook in helft nummer twee was Van der Vaart de gevaarlijkste man aan Oranje-zijde. Zijn kopbal, op aangeven van Afellay, werd door doelman Justo Villar uit de hoek getikt. Vijf minuten voor tijd maakte Van der Vaart plaats voor Otman Bakkal, na de eerder ingevallen Wout Brama de tweede debutant van de avond werd.

Spektakel zat er ook in de slotfase niet meer in, al moest Villar nog wel een keer reddend optreden op een schot van Huntelaar. Oranje speelde zodoende voor de derde achtereenvolgende keer (Australië- en Italië-uit) met 0-0 gelijk. Dat gebeurde eerder in 1961. De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is op 3 maart 2010 tegen de Verenigde Staten.
Categorie:
Tag(s):