zondag, 23. augustus 2009 - 17:52

OV-fiets verhuurt nieuwe NS-scooter in de grote stad

Amsterdam

Vanaf zondag kan op Amsterdam Amstel een eerste rit gemaakt worden op de nieuwe elektrische NS-scooter. Na een proef in Den Haag heeft NS-dochter OV-fiets besloten serieus werk te maken van elektrisch vervoer.

Het resultaat is een nieuwe, betere en herkenbare scooter. Dit snelle alternatief voor het laatste stukje van de reis past uitstekend in de filosofie van NS om de reiziger van deur tot deur te brengen.

Vanmiddag werd om 12.30 de nieuwe scooter onthuld door OV-fiets directeur Kaj Mook en de Amsterdamse wethouder voor milieu, Marijke Vos. De gemeente stimuleert de ontwikkeling van elektrisch vervoer, omdat het bijdraagt aan een schone, gezonde en leefbare stad. Hiervoor heeft de gemeente het programma Amsterdam Elektrisch opgesteld.

OV-fiets denkt dat de NS-scooter vooral een uitkomst is voor mensen die een zakelijke afspraak hebben en fris aan willen komen, en voor wie wat verder moet reizen vanaf het station. 'Ik verwacht dat we met de NS-scooter weer een nieuwe groep klanten kunnen verleiden vaker de trein te nemen, omdat ze met de scooter nog sneller op hun bestemming zijn', aldus Kaj Mook.
Provincie:
Tag(s):