woensdag, 11. november 2009 - 20:22

Overvallenteam houdt zes verdachten aan

Het overvallenteam van Politie IJsselland heeft in de afgelopen twee weken zes verdachten aangehouden in verband met straatroven in Zwolle, Raalte, Mariënheem en Arnhem. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Het gaat om één man van 21, twee mannen van 18, één jongen van 17, één jongen van 16 en één jongen van 14 jaar uit Raalte. De 16-jarige en 18-jarige verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen. De overige vier verdachten voor heling van gestolen spullen.

Na een aantal overvallen op straat heeft Politie IJsselland een overvallenteam opgericht. Uit onderzoek is gebleken dat twee verdachten vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor drie overvallen in Zwolle (Centrum, de Wipstrik en Diezerpoort), één overval in Mariënheem en één overval in Arnhem.

Daarnaast hebben ze vermoedelijk een pizzakoerier in Raalte overvallen. Vier verdachten zijn aangehouden voor heling van gestolen spullen die tijdens de overvallen zijn buitgemaakt. Het team is nog bezig met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Mensen die tips hebben over de overvallen kunnen contact opnemen met Politie IJsselland via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):