zondag, 29. november 2009 - 18:03

Pantelic schiet Ajax naar zege

Ajax heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen tegen Vitesse:winnen. Na een tegenvallende start - de gastheren kwamen al vlot opvoorsprong - stelden de Amsterdammers orde op zaken. Het werduiteindelijk 1-5. Grote man was Marko Pantelic, die drie treffers voorzijn rekening nam.

,,Ajax verwacht dat we in gaan zakken. Dat gaan we dus niet doen."Het waren mooie woorden van Vitesse-trainer Theo Bos, voorafgaand aanVitesse - Ajax. De oefenmeester kreeg in ieder geval de start die hijwilde, want al na drie minuten trof Dalibor Stevanovic doel na een rommeligesituatie na een hoekschop. Vitesse beet van zich af en troefde de Amsterdammers regelmatig af in de duels.

Het tekende Ajax echter dat het niet bij de pakken neer ging zitten ende agressiviteit via Demy de Zeeuw en Eyong Enoh opvoerde. Binnen tienminuten had het de 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong omgebogendoor twee treffers van Marko Pantelic, die zich steeds meer profileertals Ajax' afmaker. Daarbij moet wel vermeldt worden dat de spits beidekeren compleet vrij werd gelaten door Arnhemse verdediging. Met nameKevin van Diermen mocht zich aanrekenen dat Eloy Room - de vervangervan de met een hoofdblessure uitgevallen Piet Velthuizen - twee keermoest vissen. Overigens mocht de goalie van geluk spreken dat het geen1-3 stond na 22 minuten, omdat Luis Suarez voor open doel de bal naastschoof. Aan de andere kant had Vitesse wellicht een strafschopverdiend, nadat Jan Vertonghen de bal op zijn elleboog kreeg. Dewarrig fluitende Ruud Bossen zag er echter niets in.

Met het inbrengen van een aanvaller (Lasse Nilsson) voor eenverdediger (Kevin van Diermen) ging Vitesse in de tweede helftaanvallender van start. Eenzame spits Wiljan Pluim had nu in iedergeval iemand naast zich, waaraan het hem in de eerste helft ontbrak.Vier minuten na de aftrap konden de ambities van Bos en consortenechter al doorgestreept worden. Marko Pantelic ontglipte aan dezwartgele defensie en verraste Room met een hard, laag schot: 1-3.Vitesse pruttelde nog wel wat tegen in het restant, maar kon geenpotten meer breken. Sterker nog, Ajax werkte vrolijk aan het doelsaldovia treffers van Kennedy (uitgespeelde aanval) en Aissati (geplaatstschot). Daarmee was de eindstand van 1-5 bereikt en blijft Ajax in hetspoor van FC Twente en PSV.
Categorie:
Tag(s):