zaterdag, 5. december 2009 - 15:37

Pas op met WK Tickets!

Amsterdam

De Consumentenautoriteit waarschuwt consumenten die kaartjes willen kopen voor het komende voetbalevenement WK 2010 in Zuid-Afrika. Na afloop van de loting, als de poule-indeling bekend is, zullen via diverse kanalen kaartjes beschikbaar komen voor voetballiefhebbers over de hele wereld.

Zij roept consumenten op zich goed te informeren voordat zij een kaartje kopen.

Consumenten moeten opletten als ze worden benaderd omdat ze een voetbalkaartje als prijs zouden hebben gewonnen. Zeker als ze om de prijs te kunnen ontvangen eerst geld moeten betalen en om hun persoonlijke gegevens wordt gevraagd.

In Nederland kunnen voetballiefhebbers een kaartje voor een wedstrijd van het Nederlands elftal kopen via de officiële kanalen van FIFA en KNVB. Sommige aanbieders doen de consument geloven dat ze een officieel verkoopkanaal zijn door ten onrechte gebruik te maken van officiële logo's of logo's die daar sterk op lijken of door de naam van FIFA te vermelden in hun webadres.

Op www.consuwijzer.nl is vanaf vandaag informatie beschikbaar voor consumenten waar zij op moeten letten bij het bestellen van WK-kaartjes via internet.
Categorie:
Tag(s):