dinsdag, 27. oktober 2009 - 13:39

Patiëntenverenigingen en de kunst van het accu-onderhoud

Nijmegen

Acht patiëntenorganisaties organiseren op donderdag 12 november samen een grote informatiemarkt in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). De datum valt in de ‘Week van de chronisch zieken’, die in Nederland loopt van 6 tot en met 14 november 2009.

Thema van deze week is ‘Tijd voor leven’. In hun vrije tijd beleven veel mensen de mooiste momenten van hun leven en laden ze de accu op. Maar als je een chronische aandoening hebt, is genieten van je vrije tijd niet vanzelfsprekend. Toch zijn er voor mensen met een chronische aandoening meestal genoeg mogelijkheden om volop van hun vrije tijd te genieten.

De informatiemarkt in het CWZ vindt plaats op donderdag 12 november van 11.00 tot 15.00 uur in en rondom de Binnenhof (restaurant). Naast de patiëntenverenigingen is ook het CWZ vertegenwoordigd met verschillende stands waarin ‘Tijd voor leven’ centraal staat. Sportmedisch centrum Sanasport verzorgt bijvoorbeeld een aantal fysieke tests, waaronder een fietsproef.

De volgende patiëntenverenigingen zijn aanwezig met een stand: Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, ApneuVereniging, Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging, Diabetesvereniging, Glaucoomvereniging, Multiple Sclerose Vereniging, Nederlandse Hartstichting en de Nierpatiënten Vereniging.
Het CWZ vindt een goede samenwerking met patiëntenverenigingen belangrijk omdat hun ervaringsdeskundigheid de patiënten tot steun kan zijn.
Provincie:
Tag(s):