donderdag, 27. augustus 2009 - 20:23

Patiëntenvervoerders Westfriesgasthuis verkozen tot vrijwilligers van het jaar

Hoorn

Door de lezers van 'West-Friesland op Zondag' zijn de zestig patiëntenvervoerders van het Westfriesgasthuis gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2009.

Een unieke prestatie om tussen al die vrijwilligers te worden uitgekozen. De patiëntvervoerders waren getipt door Nel Balla, KNF-laborant van de afdeling neurologie, die grote bewondering voor ze heeft.

De Raad van Bestuur heeft de gelegenheid aangegrepen om deze groep vrijwilligers, die van onschatbare waarde is voor het ziekenhuis, eens in het zonnetje te zetten. Alle vrijwilligers hebben een mooie bos bloemen gekregen.

De afdeling patiëntenvervoer bestaat al 18 jaar, enkele van de vrijwilligers zijn al vanaf deze tijd werkzaam op de afdeling. De oudste vrijwilliger is 79 jaar, de jongste is 40 jaar. De patiëntenvervoerders vormen een hechte groep, waarvan een ieder zich zo lang mogelijk probeert in te zetten.

De onderlinge samenwerking is goed en de passie voor het vrijwilligerswerk straalt men dagelijks weer uit. De vrijwilligers begeleiden patiënten naar een andere afdeling of naar een volgend onderzoek. Door deze ondersteuning hebben de verpleegkundigen meer tijd om ‘zorg aan het bed’ te verlenen.
Provincie:
Tag(s):