dinsdag, 14. juli 2009 - 11:42

Peugeot 308 RCZ in het voorjaar van 2010 op de markt

In september 2007 heeft Peugeot op de Autotentoonstelling in Frankfurt een studiemodel laten zien waar iedereen laaiend enthousiast over was: de 308 RCZ. De wens om deze auto daadwerkelijk op de markt te brengen, werd al snel realiteit.

Ontwerpers en ingenieurs hebben intensief samengewerkt om een auto te ontwikkelen die qua prestaties waarmaakt wat zijn opvallende uiterlijk doet vermoeden.

Aanvankelijk werd gefocust op het behoud van de bijzondere styling van het concept, ondanks eventuele productietechnische of commerciële bezwaren. Een ambitieus doel, evenals de strenge eisen die gesteld worden aan rijeigenschappen en kwaliteit.

Op die manier ontstond een compacte 2+2 coupé, een auto met een zeer sterke eigen identiteit, voor een modern en veeleisend publiek dat hoge verwachtingen heeft van rijplezier.

De RCZ is de eerste personenauto van Peugeot met een typeaanduiding zonder nul of dubbelnul en symboliseert hiermee zijn opvallende en unieke positie binnen het Peugeot-gamma .

De RCZ is een goed voorbeeld van de Peugeot merkwaarden, vaste waarden die constant geëvalueerd worden en meegaan met de tijd.

Het ontwikkelen van het model in een zeer korte tijd was eveneens een grote — maar niet onmogelijke - uitdaging. Slechts 2 jaar na de presentatie van de concept-car, zal de RCZ op de 63e Autotentoonstelling in Frankfurt in definitieve vorm te zien zijn.

In het voorjaar van 2010 komt de RCZ op de markt. Een heuse uitdaging in het huidige economische klimaat!
Categorie:
Tag(s):