zondag, 23. augustus 2009 - 12:56

Peuter leidt naar verdachte winkeldiefstal

Lelystad

Agenten die vrijdagmiddag assistentie verleenden na een melding van winkeldiefstal in het centrum van Lelystad, keken raar op toen bleek dat de gevluchte verdachte in de winkel een buggy met een 3-jarige peuter had achtergelaten. De agenten ontfermden zich over de peuter en namen het kindje mee naar het bureau.

Daar ontdekten zij een fotocamera in de buggy. Op een van de afbeeldingen werd een adres in Lelystad herkend dat leidde naar het vermoedelijke woonadres van het kindje. Een ritje naar de bewuste woning herenigde ouders en peuter weer. Ook de ouders reageerden hoogst verbaasd omdat ze in de veronderstelling waren dat hun oogappel met een familielid aan het winkelen was.

Het bewuste familielid, een 49-jarige man uit Lelystad , had het kind meegenomen om even te gaan winkelen. Vermoedelijk is de man zo geschrokken toen deze werd betrapt op een mogelijke winkeldiefstal, dat hij in de consternatie de peuter is vergeten. De verdachte is door de ouders aan het eind van de dag bij het politiebureau afgezet waar hij werd aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):