donderdag, 16. juli 2009 - 15:00

Philips Terneuzen schrapt 63 banen

Bij Philips Lighting in Terneuzen verdwijnen dit jaar 63 van de in totaal 148 arbeidsplaatsen. Het bedrijf heeft dat vanmiddag meegedeeld.CNV Metaal en elektro zag de bui boven Terneuzen al een tijdje hangen, maar de reorganisatie pakt groter uit dan verwacht.

“Dit gaat wel om heel veel banen”, zegt CNV-bestuurder Evert Jan van de Mheen. “Philips heeft toegezegd dat het gedwongen ontslagen zoveel mogelijk wil vermijden, maar ik heb er een hard hoofd in dat het gaat lukken.”

In de Philips-vestiging in Terneuzen worden starters geproduceerd. De omzet hiervan liep de afgelopen jaren al geleidelijk terug. Met de economische crisis eroverheen is het niet verwonderlijk dat het bedrijf ingrijpt, realiseert Van de Mheen zich. Het bedrijf wil de portfolio aanpassen en zich nu meer gaan richten op andere producten. Daarnaast gaat de vijfploegendienst terug naar een drieploegendienst.

Van de Mheen: “Natuurlijk hebben we ook gedacht aan de mogelijkheid van deeltijd-WW. Maar dat was volgens Philips geen optie, omdat het hier om een structurele kostenverlaging ging. Dat kun je niet oplossen met deeltijd-WW.”
Provincie:
Tag(s):