vrijdag, 6. maart 2009 - 7:46

Platje doet Roda de das om

(Elfvoetbal) Het bekersprookje van FC Volendam duurt nog even voort. De hekkensluiter van de Eredivisie doet het in de bekercompetitie een stuk beter en versloeg in de kwartfinale Roda JC na verlenging met 3-2. Gevierde man werd invaller Melvin Platje, die twee keer scoorde voor de Volendammers.

Het andere oranje zette Roda in Kerkrade al snel op achterstand. De mee opgekomen verdediger Tim Bakens kopte na een kwartier de 1-0 binnen uit een corner. Roda, dat met basiskrachten als Kah en Vormer op de bank begon, probeerde van alles om weer langszij te komen, maar beet zich lange tijd stuk op de Volendamse verdediging.

Na een klein uur was het dan toch raak. Yeanvion Yulu-Matondo scoorde de 1-1 en kort daarna maakte Davy de Fauw ook de 2-1 voor Roda. Volendam-trainer Frans Adelaar greep in en bracht Platje in. Een gouden zet, zo bleek.

Platje schoot in de 74ste minuut de 2-2 binnen zodat er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin maakte de invaller op schitterende wijze de 3-2. Hij volleyde een lange voorzet in de verre hoek en werd zo de gevierde man in het vissersdorp.