woensdag, 4. november 2009 - 17:23

Poederbrieven bij acht Zeeuwse politiebureaus

Woensdag 4 november, zijn even na de middag op acht politiebureaus in Zeeland brieven afgeleverd met daarin een mogelijk verdacht poeder. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Het betreft de bureaus Goes, Heinkenszand, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Oostburg, Hulst en Terneuzen. ‘Het incident is onder controle. Alle brieven zijn veilig gesteld en er is poeder voor onderzoek naar het RIVM gebracht. Omdat niet bekend was om welke stof het ging heeft de politie in een gezamenlijk optreden met Brandweer, GHOR en gemeenten, voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen getroffen.

Het RIVM heeft het verdachte poeder onderzocht en geeft aan dat het gaat om een onschadelijke stof. Politie Zeeland zal de binnengekomen brieven verder onderzoeken op sporen en start een strafrechtelijk onderzoek naar de herkomst en een mogelijke dader.

Er is nog geen duidelijkheid over waar de brieven vandaan zijn gekomen. De politie heeft dit in onderzoek. Verder is er ook geen indicatie dat andere instanties dergelijke brieven hebben ontvangen. Vooralsnog is er geen letsel bij medewerkers geconstateerd.

Na het volgen van een ontsmettingsprotocol kon iedereen die in direct contact geweest is met de brieven weer naar huis. De politie voert haar dagelijkse werkzaamheden gewoon uit. Vanaf donderdagochtend zijn alle bureaus volgens de openingstijden weer te bezoeken.
Provincie:
Tag(s):