dinsdag, 1. september 2009 - 13:06

Poging doodslag op agent

Amersfoort

De politie heeft op 31 augustus een vrouw aangehouden voor medeplichtigheid aan poging doodslag en poging zware mishandeling. Op maandagmiddag rond 16.45 uur gaven agenten een stopteken aan een bestuurder van een auto op 't Zand.

Het leek dat de bestuurder hieraan voldeed maar toen een agent met zijn fiets voor het voertuig stil stond gaf de bestuurder ineens gas en reed hard weg.

Hierbij raakte hij de fiets van de agent en reed over het achterwiel. De agent kwam ten val, maar raakte niet gewond. Een getuige zag dat het voertuig geparkeerd werd op het Stadhuisplein. Ook werd gezien dat er drie licht getinte mannen uitstapten. Ze liepen richting de Molenstraat, een droeg hierbij een zwarte plastictas.

Een 20-jarige vrouw uit Baarn kwam naar de auto en zei dat zij met de auto gereden had. De vrouw is aangehouden voor medeplichtigheid aan poging doodslag en poging zware mishandeling. De politie zal onderzoeken of de vrouw ook daadwerkelijk achter het stuur zat of dat toch een van de mannen is geweest.
Provincie:
Tag(s):