dinsdag, 17. november 2009 - 14:32

Poging oplichting door nepmedewerker NUON

Amsterdam

Een bewoonster van de Willem de Zwijgerlaan werd maandagmiddag 16 november 2009 bijna slachtoffer van een oplichter die zich voordeed als NUON-medewerker.

De vrouw werd in eerste instantie telefonisch benaderd door een man die zich voordeed als NUON-medewerker, met de mededeling dat ze geld retour zou krijgen en dat er iemand bij haar thuis langs zou komen.

Er kwam inderdaad iemand aan de deur die voor de vorm even in de meterkast keek en vervolgens een soort pinapparaat tevoorschijn haalde. Of de vrouw maar even haar bankpas en pincode wilde afgeven en intoetsen zodat ze een geldbedrag teruggestort kon krijgen.

De bewoonster voldeed hieraan en de "NUON-medewerker" verliet de woning. Toen de man weg was, vertrouwde ze het toch niet en heeft ze de bank haar pas laten blokkeren, zodat er geen geld opgenomen kon worden door de oplichter.

Vervolgens werd de vrouw gebeld door iemand die vertelde dat die van haar bank was, en dat het niet lukte om geld op haar rekening te storten. Toen ze vertelde dat zij al met haar bank gebeld had en dat haar bankpas al geblokkeerd was, werd er opgehangen. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Indien bewoners geld terugontvangen of moeten bijbetalen dan zal dat nooit thuis plaatsvinden. Er komen geen medewerkers bij bewoners thuis om middels uw bankpas en uw pincode geld terug te storten.

De oplichters kopiëren of verwisselen uw bankpas en met behulp van de door hen ingetoetste pincode wordt het mogelijk om de bankrekening leeg te plunderen.

Mensen die hiermee geconfronteerd worden, wordt geadviseerd hier niet op in te gaan en onmiddellijk de politie te bellen.
Provincie:
Tag(s):