donderdag, 30. juli 2009 - 12:13

Politie arresteert verdachte met hulp omstanders

Rotterdam

De politie heeft woensdagavond op de Kleiweg een 57-jarige Rotterdammer gearresteerd voor poging doodslag, discriminatie en mishandeling. De man verkeerde sterk onder invloed van alcohol.

Rond zes uur ontstond er een onenigheid tussen de verdachte en een gezin nadat de man discriminerend gedrag had vertoond. Er ontstond een worsteling tussen de 30-jarige vader van het gezin en de verdachte.
Omstanders grepen direct in, belden de politie en wilden de verdachte vasthouden. Hierbij spuugde en sloeg hij om zich heen.

Op het moment dat 57-jarige man in zijn auto weg wilde rijden, probeerde een 62-jarige Rotterdammer de contactsleutels eruit te halen om dit te voorkomen. Hij zag toch kans om weg te rijden, terwijl de 62-jarige man nog in het raam hing. Bij het wegrijden raakte hij bijna een aantal kinderen op een zebrapad. De zoon van de 62-jarige Rotterdammer heeft er uiteindelijk, via de passagierskant, voor kunnen zorgen dat de auto tot stilstand kwam. Op dat moment kwam gealarmeerd politiepersoneel ter plaatse en arresteerde de man.

Hij schold de politiemensen uit en pleegde verschillende vernielingen in de politiebus. De 57-jarige Rotterdammer is op het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):