zaterdag, 25. juli 2009 - 9:43

Politie deelt eerste huisverbod uit

Veenendaal

De politie van het district Heuvelrug heeft het eerste huisverbod in Veenendaal opgelegd. Een 18-jarige vrouw uit Veenendaal had in de ochtend van maandag 20 juli melding bij de politie gedaan van mishandeling door haar 20-jarige broer uit dezelfde woonplaats.

De vrouw verklaarde dat zij die ochtend ruzie had gekregen met haar broer waarop hij haar en later ook haar moeder mishandelde. Het bleek dat de vrouw samen met haar moeder al eerder dit jaar en diverse malen vorig jaar, aangifte bij de politie had gedaan van huiselijk geweld door haar 20-jarige broer.

De politie van het district Heuvelrug is op 1 juli begonnen met het toepassen van de nieuwe maatregel. Op 16 juli legde het district het eerste huisverbod op. Dit was in Wijk bij Duurstede. Het huisverbod houdt in dat de uit huis geplaatste tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag. Gedurende die periode mag de uit huis geplaatste geen contact hebben met de partner en de kinderen. Dit moet ervoor zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt. Bij ieder geval van huiselijk geweld wordt met behulp van een risicotaxatie vastgesteld of - meestal naast een strafrechtelijke vervolging - een huisverbod voor tien dagen nodig is.
Provincie:
Tag(s):