zaterdag, 14. november 2009 - 22:11

Politie deelt weekendje weg uit

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere 'weekendjes weg' uitgedeeld. Twee inwoners van Kerkdriel, 17 en 18 jaar oud zijn aangehouden op de Parade in 's-Hertogenbosch. Ze worden er van verdacht een 16-jarige jongen uit Zaltbommel mishandeld te hebben. De verdachten zijn inverzekeringgesteld, waarbij de 18-jarige verdachte in aanmerking komt voor het 'weekendje weg'

Een 37-jarige man uit Heesch wordt er van verdacht een 30-jarige inwoner van Schaijk mishandeld te hebben in een horecagelegenheid aan de Karrenstraat. Ook deze verdachte kreeg een weekendje weg.

Een 24-jarige inwoner van Den Dungen en een 22-jarige man uit Sint Michielsgestel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in de Karrenstraat. Ze worden er van verdacht een persoon (leeftijd en woonplaats onbekend) geslagen te hebben. Het slachtoffer raakte daarbij zodanig gewond dat hij zich direct moest laten behandelen in het ziekenhuis. Ook deze twee verdachten kregen een weekendje weg.

Wat houdt het 'Weekendje weg' in?Volwassenen die ervan worden verdacht in het weekend gewelddadig te zijn geweest tijdens het uitgaan in de uitgaansgebieden van 's-Hertogenbosch of Rosmalen, brengen de rest van hun weekend door in een politiecel. In het weekend wordt door de politie zoveel mogelijk onderzoek verricht en wordt de zaak juridisch getoetst. Op maandag krijgen verdachten direct te horen welke gevolgen hun gedrag heeft: een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen, een geldboete of het vooruitzicht op een taakstraf.
Provincie:
Tag(s):