donderdag, 26. november 2009 - 15:32

Politie doet inval in illegale kopieerstudio

Schiedam

Woensdag 25 november heeft de politie een inval gedaan in een woning in Schiedam. 'Een echtpaar wordt ervan verdacht op grote schaal illegale cd's en dvd's aan onder andere markthandelaren te leveren', meldt de politie donderdag.

Kopieerstudio
In de woning van de verdachten bevond zich een professionele kopieerstudio. Er werden meer dan 5000 illegale kopieën en 7000 blanco dragers aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen, samen met administratie en hardware waaronder 'copyboxen', computers, externe schijven, branders en printers. Een 52-jarige man en zijn 25-jarige Roemeense echtgenote zijn in de woning aangehouden en in verzekering gesteld.

De man is reeds twee maal eerder veroordeeld voor handel in illegale kopieën van auteursrechtelijk beschermde entertainment content. Zijn laatste veroordeling dateert van 2002.

Onderzoek
Stichting BREIN leverde informatie en expertise die politie en justitie aanleiding tot strafrechtelijk onderzoek gaven. Het echtpaar wordt ervan verdacht illegale films, muziek en games van Internet te hebben gedownload om die op cd's en dvd's te kopiëren en door te verkopen aan consumenten en aan handelaren die ze op hun beurt via markten en websites aan consumenten te koop aanboden.
Provincie:
Tag(s):