woensdag, 30. december 2009 - 20:58

Politie doorzoekt leegstaande woning op explosieven

Moerkapelle

Naar aanleiding van een tweetal meldingen via Meld Misdaad Anoniem is de politie woensdag een leegstaande woning binnengegaan nabij de kruising van de Herenweg en de Moerkapelse Zijde in Moerkapelle. ‘In de voormalige boerderij zou zich explosief materiaal bevinden’, meldt de politie woensdag.

De anonieme tips meldden dat het de bedoeling was de explosieve stoffen tot ontploffen te brengen en de woning in de brand te steken tijdens de jaarwisseling. Dit zou gebeuren omdat ‘sommigen’ in Moerkapelle het niet eens zijn met de nieuwe plek voor het vreugdevuur. De woonboerderij staat nabij bewoonde panden en de brand had de veiligheid van de omwonenden in gevaar kunnen brengen. In de woning werd niets aangetroffen.

Dit jaar vindt het vreugdevuur tijdens de jaarwisseling plaats op een weiland naast de Julianaweg. Het vuur is verplaatst naar deze nieuwe locatie, omdat jaarlijks onveilige situaties voor omstanders, omwonenden en hulpdiensten ontstaan op de oude locatie het Kruis in Moerkapelle. De locatie Julianaweg biedt meer ruimte en mogelijkheden om veilig en gezellig Oud en Nieuw te vieren, mét een vreugdevuur.

Moerkappelle was vorig jaar het enige dorp in de politieregio Hollands Midden waar de ME moest optreden. Dat was toen de jeugd wilde voorkomen dat het gedoogde vreugdevuur volgens afspraak om 03.00 geblust werd. De jeugd bleef toen brandjes stichten en bekogelde hulpverleners met diverse voorwerpen waaronder vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):