vrijdag, 28. augustus 2009 - 21:47

Politie fietst Vueltatoertocht voor goede doel

Assen

Dertien medewerkers van Politie Drenthe rijden zaterdag mee in de Vuelta toertocht. Zij rijden de 120 kilometerroute om te laten zien dat de politie de sport in Drenthe een warm hart toedraagt en ze een fitte ‘partner in veiligheid’ is.

Met deze fietstocht ondersteunen zij daarmee een goed doel. De politiedeelnemers worden gesponsord door de collega’s en de opbrengst gaat naar Right To Play. Na de finish van de toertochtrijders wordt om 2 uur op het TT-circuit in Assen een cheque ter waarde van € 2000,- overhandigd aan Right To Play.

Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Er zijn 700 miljoen kinderen op de wereld die geen toegang hebben tot sport- en spelactiviteiten. Zij brengen daar verandering in door sport- en spelprogramma’s te brengen naar kinderen in door oorlog, armoede en conflict getroffen gebieden. Kinderen in vluchtelingenkampen, kinderen die kindsoldaat zijn geweest, kinderen die geen ouders meer hebben: zij krijgen met sport en spel weer plezier in hun leven en zicht op een betere toekomst.
Provincie:
Tag(s):