zaterdag, 5. december 2009 - 14:57

Politie kamt recreatiepark uit

Bakel

Op donderdag 26 november hebben de gemeente Gemert-Bakel, politie, Douane en Belastingdienst opnieuw een gezamenlijke handhavingsactie op en rond recreatiepark De Kanthoeve in Bakel gehouden. De nadruk bij deze actie lag op de woonsituatie van arbeidsmigranten.

De grootschalige integrale actie begon om 04.30 uur met een controle van personen die De Kanthoeve verlieten. Met het registreren van persoonsgegevens is in kaart gebracht hoeveel mensen feitelijk per recreatiewoning verblijven. Verder zijn voertuigen, van en in de nabijheid van De Kanthoeve, gecontroleerd op achterstallige betalingen aan politie en Belastingdienst. Met ANPR (Automatische Nummerplaat Registratie) auto’s zijn ruim 1450 voertuigen gescand.

Tijdens de actie zijn 200 personen gecontroleerd en een aantal woningen waar relatief veel bewoners staan geregistreerd. Zo is een huisje bezocht waar 10 slaapplaatsen zijn aangetroffen, waarvan 8 op zolder. Op een andere locatie zijn 9 slaapplaatsen gevonden, terwijl daar 6 bewoners staan geregistreerd. Verder zijn 9 jerrycans met meststoffen aangetroffen, die vaak worden gebruikt bij hennepteelt.
Provincie:
Tag(s):