woensdag, 29. juli 2009 - 12:50

Politie lost 30 misdrijven op door dna-match

Winschoten

Met de aanhouding van acht personen heeft de politie dertig misdrijven opgelost. Het gaat om inbraken en diefstal van goederen en heling in het oosten van de provincie Groningen. Een 23-jarige man uit Zuidbroek en een 41-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren worden gezien als hoofdverdachten. De anderen waren bij incidentele zaken betrokken. De misdrijven werden gepleegd in de periode van oktober 2007 tot mei 2009.

De politie kwam de hoofdverdachten op het spoor nadat begin dit jaar een gestolen fiets werd gevonden bij de 41-jarige vrouwlijke verdachte. Het rijwiel bleek te zijn gestolen door de 23-jarige man uit Zuidbroek. Bij vijf andere misdrijven was dna van deze man aangetroffen. Hierdoor leek een overeenkomst te zijn met een aantal inbraken en diefstallen. Uiteindelijk kwam het aantal van dertig zaken aan het licht. Deze werden gepleegd in ondermeer Veendam, Zuidbroek, Scheemda en Winschoten.

Een zaak die de nodige commotie veroorzaakte was de diefstal van zeven fietsen uit een berging in een seniorenflat in Veendam. Daarnaast waren er inbraken in een tennisgebouw in Scheemda en Zuidbroek. Bij een inbraak in een bedrijfsgebouw in Veendam werd voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht. Het motief van de mannelijke hoofdverdachte was vooral om geld te kunnen krijgen om zijn drugsverslaving te bekostigen.
Provincie:
Tag(s):