dinsdag, 3. november 2009 - 21:13

Politie lost tientallen vernielingen en brandstichtingen op

Haren

De politie heeft de afgelopen maand 41 verdachten aangehouden en gehoord voor het plegen van tientallen misdrijven. De strafbare feiten werden in de periode van april tot en met augustus 2009 in de gemeente Haren gepleegd.

De zaak begon met een wederrechtelijke vrijheidsberoving, die begin augustus plaatsvond aan de Boterbloemweg in Haren. De bewoner van een woning in die straat had ruzie gekregen met een groep jongeren. Zij bonden de man vast in zijn woning. Na diverse bedreigingen werden door de jeugdigen diversen vernielingen in het huis gepleegd. De vrijheidsberoving werd gepleegd onder invloed van drank.

In de nacht van 19 september werd een brand bij het Doveninstituut Guyot aan de Rijksstraatweg in Haren gesticht bij het doveninstituut Guyot aan de Rijksstraatweg in Haren. Door de brand ontstond een forse rookontwikkeling in het pand. Bewoners moesten worden geëvacueerd. De brandweer was geruime tijd bezig om de brand te blussen. Ook de brand bij het doveninstituut werd opgelost.

Het onderzoek richtte zich vervolgens op diverse misdrijven in het centrum van Haren. Het ging hierbij om vernielingen, graffiti en brandstichtingen.
Provincie:
Tag(s):