donderdag, 31. december 2009 - 13:29

Politie neemt 1350 kilo vuurwerk in beslag

De politie heeft woensdagavond op twee locaties in Leeuwarden en op één locatie in Boazum grote partijen vuurwerk in beslag genomen. Tijdens de actie van het Regionaal Milieuteam werden drie verdachten aangehouden op verdenking van het handelen in vuurwerk. De acht agenten kwamen het vuurwerk op het spoor na anonieme tips.


In een garage bij een woning in de wijk Nijlân vonden de agenten ruim 300 kilo vuurwerk, grotendeels illegaal zwaar vuurwerk. Ook in de bestelbus die bij de woning stond, werd vuurwerk gevonden. Het vuurwerk en de bestelbus werden inbeslaggenomen. Een 47-jarige inwoner van Leeuwarden werd hier aangehouden.

Op hetzelfde moment vielen de agenten een garage binnen op de Bleeklaan. Daar werd ruim 200 kilo vuurwerk aangetroffen. Hier ging het deels om legaal en illegaal vuurwerk. Daarnaast vonden de agenten een partij merkkleding, vermoedelijk nagemaakt. Het vuurwerk en de kleding werd inbeslaggenomen. Bij deze actie werden een 39-jarige inwoner van Sneek en een 50-jarige inwoner van Stiens aangehouden.

Diezelfde avond gingen de agenten ook nog naar Boazum. In een loods aan De Trochsnijing vonden de agenten 850 kilo legaal vuurwerk. Dit vuurwerk werd eveneens inbeslaggenomen omdat het niet op de juiste manier was opgeslagen. Hier werd niemand aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van het vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):