zaterdag, 12. december 2009 - 14:54

Politie neemt 840 kg vuurwerk in beslag

Scheemda

De politie heeft de afgelopen dagen in Scheemda, Winschoten en Slochteren ongeveer 840 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Tijdens de vuurwerkactie werden vier personen aangehouden. De politie betrapte donderdag drie mannen bij de handel in illegaal vuurwerk. De vierde man werd vrijdagavond in Slochteren aangehouden.

De politie zag dat donderdagavond in de Grotelant in Scheemda vanuit auto’s vuurwerk werd verhandeld. Een 38-jarige man uit Sappemeer en een 51-jarige man uit Meeden werden tijdens de handel aangehouden. De Sappemeerster was in het bezit van 20 rollen Chinese rollen, 1700 nitraatbommen, 3 dozen met 14 flowerbeds en 6 supervlinderbommen. Deze vlinderbommen zijn zeer gevaarlijk en behoren tot de zwaarste categorie illegaal vuurwerk. De Meedenaar had 5 Chinese rollen bij zich.

De koper van het illegale vuurwerk, een 45-jarige man uit Winschoten, werd diezelfde avond op de Wezellaan in Winschoten aangehouden. De Winschoter had 20 Chinese rollen, 2000 nitraatbommen, 70 vuurpijlen en 10 flowerbeds in zijn bezit.

Uit informatie die gedurende de donderdagavond bij de politie bekend werd, bleek dat er vermoedelijk nog een persoon betrokken was bij de handel in deze vuurwerkzaak. Vrijdagavond ontdekte de politie dat deze 48-jarige man uit Slochteren zo’n 260 kg vuurwerk in een geparkeerde bedrijfsauto had opgeslagen. In de auto vonden agenten onder andere 2000 nitraatbommen. Hij werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):