zaterdag, 29. augustus 2009 - 14:47

Politie op de vuist met feestgangers

Wapenveld

Het muziekfestival in het Gelderse Wapenveld is vrijdagavond uit de hand gelopen toen gasten op de vuist gingen met beveiligingspersoneel. De hulp van de politie werd ingeroepen en er zijn elf mensen aangehouden, zo laat de politie weten.

In de feesttent waren duizenden mensen aanwezig om te genieten van het Nederlandstalige muziekfeest Mega Piraten Festijn. Tijdens dit feest traden onder ander Jan Smit, Nick en Simon en Thomas Berge op. De politie benadrukt dat er zich geen ongeregeldheden voordeden tijdens het feest.

De problemen ontstonden pas toen men de tent publieksvrij wilde krijgen en enkele tientallen gasten het aan de stok kregen met het beveiligingspersoneel, omdat de gasten weigerden de feesttent te verlaten. Eén beveiliger werd hierbij mishandeld. De dader wist te ontkomen.

Er ontstond een grimmige sfeer en de politie werd gealarmeerd. Een aantal mensen vond het nodig om zich ook tegen de politie te keren, toen deze de omgeving vrij wilde maken. Hierbij werden agenten bespuwd en bekogeld met allerlei voorwerpen. Men zocht zelfs de confrontatie op met de drie honden die de politie bij zich had. Diverse mensen zijn daardoor gebeten. Voor zover bij de politie bekend hebben deze mensen hierbij alleen kneuzingen opgelopen, maar de politie sluit niet uit dat iemand zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen.

De politie heeft geprobeerd de mensen op een beheerste manier weg te krijgen, maar moest hiervoor toch de wapenstok inzetten. De wijze waarop de politie bejegend werd, leidde tot de keuze voor gepast geweld, aldus de politie.

De politie doet verder onderzoek naar dit incident.
Provincie:
Tag(s):