dinsdag, 1. september 2009 - 21:53

Politie pakt zes verdachten drugshandel op

Edam

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel in de gemeente Edam-Volendam afgelopen vrijdag zes personen aangehouden in de leeftijd van 18 tot en met 48 jaar.

De politie ontving anonieme tips over een drugsdealer in Edam en startte een onderzoek. De dealer zou opereren in Edam, Volendam, Monnickendam en Broek in Waterland. Vijf van de zes verdachten hebben een nacht in de politiecel doorgebracht en mochten pas zaterdag na verhoor naar huis.

De hoofdverdachte, een 20-jarige Edammer, is door de Rechter-Commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

De hoofdverdachte droeg bij de aanhouding drugs bij zich. Tijdens de huiszoeking werd ook een grote hoeveelheid geld, een partij drugs en een geladen vuurwapen gevonden. Ook zijn andere verboden wapens aangetroffen. Alle goederen alsmede een auto zijn in beslag genomen.

Naast het strafrechtelijk onderzoek wordt tegen de hoofdverdachte ook een financieel onderzoek gestart waarin hij moet aantonen waar de auto van betaald is en hoe hij aan het geld komt. Als hij niet kan aantonen dat dit legaal is verkregen, kan hij het geld en de auto kwijtraken.

Heeft u het vermoeden van een drugsdealer bij u in de buurt, maar u bent bang om dit te melden bij de politie? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000
Provincie:
Tag(s):