donderdag, 29. oktober 2009 - 20:16

Politie rolt drugslijn van Antillen naar Delfzijl op

Delfzijl

Met de aanhouding van acht personen heeft Regiopolitie Groningen een omvangrijk drugsonderzoek nagenoeg afgerond. Door het onderzoek is een eind gemaakt aan een drugslijn van de Nederlandse Antillen naar Delfzijl.

De politie kreeg in het najaar van 2008 informatie dat een aantal inwoners van Delfzijl zich had toegelegd op de import van en handel in cocaïne. Uit het daarop volgende onderzoek bleek dat mensen uit de provincie Groningen als koerier werkzaam waren om drugs vanuit de Nederlandse Antillen naar Nederland te transporteren. Uit het vervolgonderzoek ontdekte de politie dat een aantal personen uit Delfzijl en Groningen de spil was in het drugstransport en de handel hierin.

In september werden in Groningen en Delfzijl diverse huiszoekingen gedaan. In Delfzijl werden twee inwoners (30 en 37 jaar) van die plaats aangehouden. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor betrokkenheid bij de handel in drugs.

Op een parkeerterrein bij Marum werden twee Groningers van 34 en 38 jaar aangehouden. De verdachten hadden de bedoeling harddrugs door te voeren naar Zweden. Bij de huiszoekingen vond de politie verder nog twee vuurwapens en munitie. Een 33-jarige inwoner van Groningen werd in oktober aangehouden. De vijf aangehouden verdachten worden door politie en justitie aangemerkt als hoofdverdachten.

Drie van de acht aangehouden personen zijn aangehouden omdat zij worden verdacht als koerier te hebben gefungeerd. Dit drietal uit Groningen en Delfzijl is na hun verklaringen in vrijheid gesteld. De politie stuurt het einddossier na afronding van het onderzoek naar justitie.
Provincie:
Tag(s):