donderdag, 27. augustus 2009 - 22:23

Politie Rotterdam moet twee keer wapen trekken bij incidenten

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft donderdagavond een verwarde man neergeschoten. Rond half zeven ontving de politie een melding dat een man de huisraad vanuit zijn woning op drie hoog naar beneden gooide.

Zo moest een televisie en een koelkast het ontgelden. Toen de politie ter plaatse kwam had de man de benen genomen maar werd drie straten verderop aangetroffen. Toen de politie hem wilde aanhouden verzette de man zich hevig. Toen zelfs paperspray niet meer hielp om de agressieve man te arresteren werden enkele schoten gelost waarvan een in zijn been terechtkwam.

De kogel doorboorde een slagader van de dader en is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de man is nog niks bekend. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.


Tweede incident

Op de Crooswijksestraat in Rotterdam hebben agenten vanavond eveneens rond half zeven hun wapen moeten trekken toen zij een automobilist wilde aanhouden voor een controle.

De bestuurder kreeg een stopteken van twee agenten van een biketeam. De man negeerde dit en reed op de agenten in. Deze trokken hun dienstwapen en vuurde een waarschuwingsschot af. De nog bestuurder reed om de agenten heen en is ondanks een zoektocht nog steeds spoorloos. Waarom de bestuurder inreed op de agenten is nog niet bekend.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):