vrijdag, 30. oktober 2009 - 18:12

Politie slaat slag in project Hektor

Venlo

Met de inzet van 35 medewerkers, een geldhond, een vuurwapenhond en een verdovendemiddelenhond heeft de politie Limburg-Noord in het kader van het anti-drugsprojekt Hektor donderdag in Venlo een grote slag geslagen. Er werden drie mannen aangehouden en bij huiszoekingen op zes verschillende locaties werd een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met munitie en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Na een onderzoek dat enkele maanden in beslag nam werd tot actie overgegaan. Er werd binnengetreden op de Veldenseweg, Verbindingsweg, Herman Gorterstraat, Hazekampstraat, Elzenstraat en in een café op de Straelseweg.

Drie in Venlo wonende mannen in de leeftijd van 35, 35 en 45 jaar zijn aangehouden, voorgeleid en in verzekering gesteld. Zij worden ervan verdacht grote partijen softdrugs te hebben uitgevoerd naar Duitsland.
In dat verband is samengewerkt met Duitse collega's van de Polizei Wesel, die twee weken geleden drie mannen in deze zaak aanhielden, waaronder een taxichauffeur uit Utrecht, die met een grote hoeveelheid verdovende middelen Duitsland inkwamen.

Het onderzoek wordt voortgezet en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):