woensdag, 5. augustus 2009 - 23:09

Politie treedt streng tegen brugspringers op

Zoutkamp

Jongeren springen tijdens het huidige mooie geregeld vanaf bruggen in de hele provincie in het water. De politie treedt streng op tegen deze zogenoemde brugspringers in de Provincie Groningen, omdat het tot gevaarlijke situaties leidt.

In Zoutkamp, Briltil en op andere plekken heeft de politie al diverse bekeuringen uitgedeeld. De politie constateert bovendien dat jeugdigen het gevaar opzoeken door vlak voor boten of op boten te springen. In een enkel geval laten jeugdigen zich zelfs door boten meeslepen.

Verder is het gedrag van sommige ouders van kinderen laakbaar. Zij keuren het strafbare gedrag van hun kind goed door te zeggen dat zij het vroeger ook zelf hebben gedaan. Juist de corrigerende rol van ouders is belangrijk om dit fenomeen te stoppen. De politie vreest dat er vroeg of laat een ernstig ongeluk zal gebeuren. Vooral omdat de meeste bruggen door een brugwachter op afstand worden bediend. Brugwachters hebben vaak niet goed zicht op brugspringers. Springende jongeren kunnen rekenen op een bekeuring van 90 euro.
Provincie:
Tag(s):