dinsdag, 28. juli 2009 - 13:25

Politie waarschuwt voor diefstallen motoren

Haarlem

De politie in Haarlem waarschuwt voor de diefstal van motoren. Met name in Haarlem Noord is de laatste maanden sprake van een aanzienlijk aantal diefstallen van motorfietsen.

Het gaat om motoren die veelal geparkeerd staan in voortuinen van woningen. In 2008 werden in Haarlem 41 motorfietsen gestolen waarvan 19 in Haarlem Noord. Dit jaar zijn er in Haarlem Noord tot eind juli al dertien motoren gestolen. Het gaat om verschillende merken en uitvoeringen.

De motoren zijn vrijwel allemaal goed afgesloten, hebben een startonderbreker en staan met grote sloten vast aan palen of hekken, maar dat is voor de dieven kennelijk geen probleem. Het slot waarmee de motoren vast staan aan paal of hek worden stukgeknipt of geslepen en vervolgens wordt de motorfiets op een aanhanger geplaatst. Elders worden dan de overige sloten verwijderd. Ook worden motorfietsen weggenomen uit garages of schuurtjes. In sommige gevallen wordt de motorfiets op de plaats waar hij staat geparkeerd compleet gestript. Dan blijft alleen het kale frame achter en zijn alle bruikbare onderdelen verdwenen.

Naar aanleiding van de diefstallen heeft de politie in Haarlem Noord extra gesurveilleerd en controles uitgevoerd, met name in de nachtelijke uren. Hierbij zijn in twee gevallen verdachten op heterdaad aangehouden. De verwachting dat met deze aanhoudingen het aantal diefstallen zou af nemen, is echter niet uitgekomen.

De politie blijft intensief bezig met de opsporing van daders en extra surveillances en controles, maar vraagt ook de motorrijders attent te zijn en hun motoren zo goed mogelijk vast te zetten.
Provincie:
Tag(s):