zaterdag, 28. november 2009 - 11:16

Politie Zeeland handen vol aan zuiplappen achter het stuur

Terneuzen

De politie van Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol gehad aan automobilisten die de fles niet konden laten staan.

Zo werden in Terneuzen de rijbewijzen van twee automobilisten ingenomen die kort na elkaar in dezelfde auto reden.

Agenten zagen omstreeks 01.30 uur drie dronken personen de Nieuwstraat uitlopen, een auto instappen en vervolgens wegrijden. Op de Guido Gezellestraat werd de betreffende auto aan de kant gezet ter controle. De bestuurder, een 36-jarige man uit Noord-Holland, bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse.

Daaruit bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was het hier niet mee eens en eiste een tegenonderzoek. Door een arts werd bloed van hem afgenomen. De kosten hiervan, ongeveer 85 euro, komen voor zijn rekening. Het bloed wordt voor onderzoek opgestuurd naar het NFI in Den Haag.

Samen met zijn twee passagiers verliet hij rond 03.45 uur het politiebureau aan de Rosegracht. Ze werden gewaarschuwd niet te gaan autorijden. Toch had één van hen, een 38-jarige Terneuzenaar, deze waarschuwing in de wind geslagen en reed weg in de auto vanaf de parkeerplaats voor het bureau. Ook hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken waarop ook zijn rijbewijs werd ingenomen.


Volgende

Kort daarna kwam bij de politie een melding binnen van een auto te water. Een 28-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland was op de N59 met zijn auto te water geraakt.

Ter plaatse gekomen, zagen agenten een auto in de sloot liggen. De enigszins natte, niet fris geurende en beschonken bestuurder zat bij getuigen in de auto. De 28-jarige man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken waarvoor hij een rijverbod kreeg van twee uur. Op het bureau kon hij tevens onder een warme douche.

Weer een

In Hulst moest de politie er aan te pas komen toen een 51-jarige man uit die gemeente met zijn auto over paaltjes was gereden. De auto liep hierdoor aan de rechtervoorzijde flinke schade op. De 51-jarige bestuurder raakte bij het ongeval gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Omdat een ademanalyse, ondanks de medewerking van de man, niet mogelijk was, werd een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):