vrijdag, 27. november 2009 - 21:01

Politie zet 550 paar ogen extra in tegen brandstichters

Spijkenisse

Ongeveer 550 bewoners in Spijkenisse die zijn aangesloten bij SMS-Alert hebben vrijdag een SMS van de politie gekregen met het verzoek alert te zijn op brandstichters en om verdachte situaties te melden. ‘De oproep is onderdeel van een publiekscampagne van de gemeente, brandweer en politie die er op gericht is burgers te betrekken bij de opsporing van brandstichters’, meldt de politie vrijdag.

De politie geeft de hoogste prioriteit aan de opsporing van brandstichters, omdat in Spijkenisse veel brandstichtingen plaats vinden. Hierbij zijn vooral auto’s, caravans, vuilcontainers en bosschages in brand gestoken. Voor de bestrijding van de brandstichtingen heeft district De Eilanden (Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee) regionale bijstand gekregen.

De politie roept burgers op ook melding te doen van kleine (bijna) brandjes die ze zelf geblust hebben of die vanzelf zijn uitgegaan. Hier is de kans op sporen namelijk aanzienlijk groter dan bij een grote brand. Ook is het opsporingsteam geïnteresseerd in fotomateriaal en camerabeelden die ten tijde van een brand van of in de omgeving van de brand gemaakt zijn.

‘Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, bel dan 112. Heeft u informatie over een brand, dan meldt u dit via 0900-8844. Wilt u anoniem een melding doen, belt u dan 0800-7000’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):