maandag, 16. november 2009 - 10:05

Politieagente zwaar mishandeld

Leeuwarden

In de nacht van zaterdag op zondag is een politieagente dusdanig mishandeld, dat ze met ernstige letsel in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Een 32-jarige inwoner van Harlingen is daar voor aangehouden.

De verdachte was op de Groeneweg met zijn auto door politieagenten staande gehouden voor een controle. De man reageerde daarop meteen zo agressief, dat hij door één van de agenten met peperspray werd bespoten. Hij kwam daardoor niet tot rust, waarop werd geprobeerd hem te boeien. De verdachte gaf daarbij een politieagent een vuistslag in het gezicht. Deze hield daar een bloedneus aan over.

Inmiddels waren ook twee andere politieagenten gearriveerd om bij de aanhouding te assisteren. Eén van hen, een 33-jarige agente, werd ook door de verdachte in het gezicht geslagen. De agente raakte door de klap buiten westen en viel hard achterover op het trottoir.

Aangezien onmiddellijk duidelijk was dat haar situatie ernstig was, werd vervolgens geprobeerd met getrokken dienstpistool de verdachte onder controle te krijgen. Deze rende daarop weg, maar kon korte tijd later alsnog worden aangehouden.

De politieagente werd per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht, maar gezien haar letsel later overgebracht naar het UMC in Groningen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):